Organik Gıdalar Kanser Riskini Azaltıyor
Organik beslenmek kanser riskinizi azaltabilir. JAMA Internal Medicine Dergisi’de yayınlanan yeni bir araştırmaya organik yiyecekler yiyenlerin genel kansere yakalanma riskinin sıklıkla azaldığı görüldü.
Araştırmada yaklaşık 69000 kişiden oluşan örneklemden yararlanıldı. Üzerinde araştırma yapılan örneklemin yaklaşık %70’i de kadınlardan oluşurken, organik gıdaların kadınlar üzerindeki dikkat çekici etkilerine dair de saptamalar bulunmaktadır.
Buna göre spesifik olarak organik gıda tüketenlerin, nadiren veya hiç organik gıda tüketmeyenlere kıyasla, Hodgkin dışı lenfoma ve menopoz sonrası meme kanserinden korunma olasılıkları daha yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı.
Araştırmanın nihai değerlendirmesi ise şu şekildedir:
“Sonuçlarımız, daha yüksek organik gıda tüketiminin genel kanser riskindeki azalmayla ilişkili olduğunu göstermektedir. Organik gıda tüketimi daha yüksek olan bireylerde belirli kanser bölgelerine (menopoz sonrası meme kanseri, NHL ve tüm lenfomalar) yönelik risklerin azaldığını gözlemledik. Bu sonuçları doğrulamak için doğru maruz kalma verilerini kullanan ileri prospektif çalışmalara ihtiyaç vardır ve bu çalışmalara da çok sayıda birey dahil edilmelidir. Gelecek çalışmalarda da verilerimiz doğrulanırsa, sonuçlarımız genel popülasyonda organik gıda tüketimini teşvik etmenin kansere karşı umut verici bir önleyici strateji olabileceğini öne sürülebilir.”
Araştırmanının linki için buraya tıklayınız.
Bu Web sitesinde yer alan bilgiler, çocuk doktorunuzun tıbbi bakımı ve tavsiyelerinin yerine kullanılmamalıdır. Çocuk doktorunuzun bireysel gerçeklere ve koşullara bağlı olarak önerebileceği tedavide farklılıklar olabilir.
Bu yazı jamanetwork.com sayfasında çevrilerek aktarılmıştır. İçeriğin orijinaline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Mill & More markasının editöryal politikasını yansıtmayabilir. Doğabilecek uyuşmazlıklardan Mill & More markası sorumlu değildir.