Mill & More Blog

Ev Yapımı Bebek Maması Adımları

Adım 1: Temizleyin ve Sterilize Edin

Çalışma yüzeyinizi temizleyin ve ellerinizi iyice yıkayın. Tüm mutfak eşyalarının, kesme tahtalarının, aletlerin ve tezgahların temizlendiğinden emin olun. Taze ürünlerinizi yıkayın ve fırçalayın (dondurulmuş ürünler için bu adımı atlayın).

Adım 2: Hazırlayın ve Pişirin

Ürününüz yıkandıktan sonra gerekirse soyun ve kabaca doğrayın. Ana pişirme teknikleri arasında buharda pişirme, kavurma, fırınlama veya yumuşayana kadar mikrodalgada pişirme yer alır (buharda pişirme ve mikrodalgada pişirmenin çoğu besin maddesini koruduğunu unutmayın).

Yiyecekleri pişirdikten sonra hafifçe soğumaya bırakın ve ardından bir mutfak robotuna veya blendere aktarın. Morgan, muz, avokado veya olgun mango gibi yumuşak meyvelerin önce pişirilmesine gerek olmadığını dikkatinizde olsun. Ailenin geri kalanı için aynı yemeği pişiriyorsanız, bebeğin tat alma duyularının hassas olabileceğini unutmayın; bu nedenle aileniz için yemeğin geri kalanına tuz ve baharat eklemeden önce bebeğin porsiyonunu çıkarmak en iyisidir.

Adım 3: Karışım

Yiyeceği bir mutfak robotunda su, mama ve hatta anne sütü içerebilen az miktarda sıvıyla püre haline getirin. Her seferinde 1 çorba kaşığı sıvı ile başlayıp pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ilerleyebilirsiniz. Middleberg, başlangıçta kaşığı çevirdiğinizde bebek mamasının dokusunun kaşıktan kayması gerektiğini, ancak nispeten hızlı bir şekilde yoğurt benzeri bir kıvama getirmeye başlayabileceğinizi söylüyor.

Bebeğiniz büyüdükçe tam pişmiş yumurta, fasulye ve et de ekleyebilirsiniz (yağ, deri ve bağ dokusunu çıkardığınızdan emin olun). Bebeklerin gıda kaynaklı hastalık riski yüksek olduğundan bu yiyeceklerin tamamen pişirilmesi gerekir. Middleberg ayrıca bebeğiniz için önemli olan esansiyel yağ asitlerini sağlamak ve aynı zamanda yemeğin lezzet profilini geliştirmek için sade yağ, hindistancevizi yağı veya zeytinyağı gibi az miktarda yağ eklemenizi de önerir.

Adım 4: Ev Yapımı Bebek Mamasının Saklanması

Bebeğinizin mamasını hava geçirmez kaplarda, dondurucuya uygun poşetlerde ve hatta bir buz tepsisinde saklamak isteyeceksiniz. Bir kalem ve etiketler, elinizde ne olduğunu ve bebek mamasının ne zaman yapıldığını takip etmenize yardımcı olabilir. Middleberg, dondurulmuş ev yapımı bebek mamalarının genellikle 3-6 ay boyunca en iyi kaliteyi koruduğunu söylüyor ve taze bebek maması için buzdolabında 3 günden fazla saklanmamasını öneriyor.

Adım 5: Yeniden Isıtma ve Buz Çözme

Middleberg, buzunu çözmek için bebek mamasını bir gece önce buzdolabına koymanızı ve gece boyunca çözülmesini veya doğrudan dondurulmuş halden alıp bir tencerede yeniden ısıtmanızı ve ardından bebeğinize beslemeden önce soğumasına izin vermenizi önerir. Morgan ayrıca, beslemeler arasında açıldıktan sonra bebek maması kavanozlarının veya poşetlerinin mutlaka kapatılıp soğutulduğunu da ekliyor.

 

Alerjen gıdalarla tanışma: İlk sekiz gıda alerjeni arasında süt, yumurta, balık, kabuklu deniz ürünleri, ağaç yemişleri, yer fıstığı, buğday ve soya fasulyesi bulunur. Middleberg, en yaygın sekiz alerjen gıdadan birini test ediyorsanız, acil bir durumda çocuk doktorunuzun muayenehanesinin açık olduğu sabahları bunu yaptığınızdan emin olun diyor. Ailenizde ciddi alerjenler varsa mutlaka çocuğunuzun doktoruna veya alerji uzmanına danışın. Clostridium botulinum sporları içerebileceğinden, 12 aydan küçük bebekler için bebek mamasına veya içeceklerine asla bal eklememeyi unutmayın.

Yazar: Stefani Sassos

Bu Web sitesinde yer alan bilgiler, çocuk doktorunuzun tıbbi bakımı ve tavsiyelerinin yerine kullanılmamalıdır. Çocuk doktorunuzun bireysel gerçeklere ve koşullara bağlı olarak önerebileceği tedavide farklılıklar olabilir.

Bu yazı goodhousekeeping.com sayfasında çevrilerek aktarılmıştır. İçeriğin orijinaline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Mill & More markasının editöryal politikasını yansıtmayabilir. Doğabilecek uyuşmazlıklardan Mill & More markası sorumlu değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir